deel deze pagina:
     

Iedereen wordt vroeg of laat geconfronteerd met het probleem van het lijden. En dan rijst de vraag hoe we daar mee om gaan. Of dat nu het lijden is wat je zelf treft, of het lijden van een geliefde, waar je in mee lijdt, of het lijden door het kwaad wat er in de wereld is.

Zelfs al ga ik...

"Het probleem van het lijden en de rol van God hierin houdt de mensheid al bezig sinds haar ontstaan. Henk is erin geslaagd om dit grote thema in een helder, persoonlijk boek te vatten dat de lezer nog lang zal bijblijven. De evangelische wereld snakt naar een theologie van het lijden, Henk geeft ons een mooie start”.
Jan Wolsheimer, voorganger CAMA Parousia Woerden, dwarsmaarrecht.nl

"Waar zijn God en Jezus als je vrouw doodziek wordt? Henk Rothuizen biedt de lezer een indringend geloofsgetuigenis en een reflectie zonder taboes op zijn ervaring met omgaan met lijden."
Nikolaas Sintobin s.j., internetpastor van “In alle dingen” en “Bidden Onderweg”

"Zelfs al ga ik... is een boek dat gaat over het theologische thema van het lijden. Maar het gaat over meer dan dat. Het gaat ook over echtgenoot Henk die worstelt met waaromvragen naar aanleiding van het (over-)lijden van zijn lieve vrouw Joke. Zoals ook Jezus een waaromvraag had toen Hij met Zijn lijden werd geconfronteerd. Het boek van broeder Henk heeft me vooral geraakt daar waar hij zijn persoonlijke ervaringen aan ons meedeelt tijdens het ziekteproces van zijn vrouw. Met name in deel drie komt dat op tere wijze naar voren.
Ds. Ruud van Campen, wijkpredikant Maranathakerk te Rotterdam

"Een uit het hart geschreven, ontroerende liefdesbrief van een man aan zijn vrouw en aan zijn Vader. Fascinerend en hartveroverend."
Faouzi Chihabi, goede vriend, eigenaar van Trattoria Borgo d'Aneto, Rotterdam

https://www.gideonboeken.nl/zelfs-al-ga-ik