deel deze pagina:
     
Een herberg is een sober ingericht gebouw die veiligheid en rust biedt aan reizigers die op doorreis zijn. In de herberg kom je weer op krachten en kruist jouw weg die van de andere gasten en ontmoet je elkaar. Zo'n ontmoeting met een vreemdeling, die net als jij op weg is, kan vér-rijkend zijn. Zo zeer zelfs dat je je weg vervolgt met vernieuwde gedachten of een verruimde blik.

In samenwerking met de herberg Borgo d’Aneto organiseert In Het Begin ontmoetingen met dit doel: een ontspanningsmoment van rust scheppen om een ontmoeting te laten ontstaan met een vreemdeling. Iemand die je normaal gesproken niet zou ontmoeten, omdat jullie wegen elkaar niet of nauwelijks kruisen. Zie het als een uitdaging en ontdekking om iemand te ontmoeten met een andere spiritualiteit, een ander wereldbeeld of zelfs een ander Godsbeeld.
De ontmoeting met de vreemdeling staat centraal, want ontmoeten gaat vooraf aan kennen. Elkaar leren kennen vanuit oprechte interesse en openheid. Geen gesloten discussie voor het eigen gelijk, maar een dialoog voor wederzijdse verrijking.

Deelnemers zijn aanwezig op basis van persoonlijke uitnodiging. Het betreft dus een gelimiteerd aantal deelnemers die ons het gemak en de mogelijkheid bieden gerichte tijd voor interactie te nemen.

Onze gast op 6 oktober

Marga Haas met als thema de spiritualiteit van Eckhart.

Ik mocht Marga Haas ontmoeten op een mooie lentemorgen in haar huis Middelburg en luisteren naar haar zoektocht in haar spirituele beleving, die haar uiteindelijk bij Meester Eckhart heeft gebracht. Een middeleeuwse theoloog en filosoof (1260-1328), die behoorde tot de Dominicanen en door vele een mysticus wordt genoemd.
Marga heeft een mooi getuigenis waar we graag naar willen luisteren en ons mee willen laten nemen uit de kakofonie van religiositeit naar de werkelijke ontmoeting met God, waarbij ons eigen ik vaak in de weg zit.
Weg uit een uiterlijk bestaan dat lijkt om God te gaan en binnentreden in wat Marga zo mooi noemt: thuiskomen.
Een levensgetuigenis dat begint op een eenvoudig bankje en een vervolg mag krijgen in een eenvoudige herberg.

Ik hoop u weer te zien op deze Herbergontmoeting.
Heb je interesse en wil je meer weten? Neem contact op.

Unieke plek!

Overigens de Trattoria Borgo d' Aneto, op het eiland Feijenoord, is het aanbevelen waard voor iedereen die van lekker eten houdt en kan genieten van een prachtig uitzicht over de Maas. Komt nog bij dat dit bedrijf een leerbedrijf met missie is, dus met uw bezoek helpt u indirect anderen in hun ontwikkeling naar een beter bestaan.


← Terug naar de lijst