deel deze pagina:
     
Een herberg is een sober ingericht gebouw die veiligheid en rust biedt aan reizigers die op doorreis zijn. In de herberg kom je weer op krachten en kruist jouw weg die van de andere gasten en ontmoet je elkaar. Zo'n ontmoeting met een vreemdeling, die net als jij op weg is, kan vér-rijkend zijn. Zo zeer zelfs dat je je weg vervolgt met vernieuwde gedachten of een verruimde blik.

In samenwerking met de herberg Borgo d’Aneto organiseert In Het Begin ontmoetingen met dit doel: een ontspanningsmoment van rust scheppen om een ontmoeting te laten ontstaan met een vreemdeling. Iemand die je normaal gesproken niet zou ontmoeten, omdat jullie wegen elkaar niet of nauwelijks kruisen. Zie het als een uitdaging en ontdekking om iemand te ontmoeten met een andere spiritualiteit, een ander wereldbeeld of zelfs een ander Godsbeeld.
De ontmoeting met de vreemdeling staat centraal, want ontmoeten gaat vooraf aan kennen. Elkaar leren kennen vanuit oprechte interesse en openheid. Geen gesloten discussie voor het eigen gelijk, maar een dialoog voor wederzijdse verrijking.

Onze gast op 6 april

Jean-Jacques Suurmond - spiritualiteit van bescheidenheid

Ik hoorde al van Jean-Jacques Suurmond, toen ik nog maar net terug in de kerk was, na een paar jaar daarbuiten geleefd te hebben. Jean-Jacques was een medestudent geweest op de Pinksterbijbelschool van enkele van mijn toenmalige mentoren. Hij was verder gaan studeren in Amerika en daar ook voorganger geworden. Terug in Nederland voerde zijn reis via de Charismatische Beweging naar de PKN. Naast theologie heeft Jean-Jacques zich verdiept in psychotherapie en had tot 2010 een praktijk als gestalttherapeut. 

Als hoofd-nazorg bij de EO heb ik Jean-Jacques ontmoet in het opzetten van de website, die nu Lazarus heet, waar ik hem als vaste columnist voor had gevraagd.
Tegenwoordig werkt hij als supervisor en publicist en verzorgt hij lezingen op het gebied van spiritualiteit. En vanaf dit jaar is hij docent spiritualiteit (in deeltijd) aan het Karol Wojtyla instituut in Frankrijk, een nascholing voor hulpverleners en pastores.

Jean-Jacques schreef een aantal boeken, waaronder “God en heer K” waarin hij schrijft over zijn ervaring als kankerpatiënt. Het laatst verschenen boek van zijn hand is “God zijn - een oefening in bescheidenheid”. Over de praktijk van de spiritualiteit hierachter, hebben we Jean-Jacques gevraagd zijn reisverhaal te vertellen.

Heb je interesse en wil je meer weten? Neem contact op.

Unieke plek!

Overigens de Trattoria Borgo d' Aneto, op het eiland Feijenoord, is het aanbevelen waard voor iedereen die van lekker eten houdt en kan genieten van een prachtig uitzicht over de Maas. Komt nog bij dat dit bedrijf een leerbedrijf met missie is, dus met uw bezoek helpt u indirect anderen in hun ontwikkeling naar een beter bestaan.


← Terug naar de lijst