deel deze pagina:
     
Een herberg is een sober ingericht gebouw die veiligheid en rust biedt aan reizigers die op doorreis zijn. In de herberg kom je weer op krachten en kruist jouw weg die van de andere gasten en ontmoet je elkaar. Zo'n ontmoeting met een vreemdeling, die net als jij op weg is, kan vér-rijkend zijn. Zo zeer zelfs dat je je weg vervolgt met vernieuwde gedachten of een verruimde blik.
marcel-sarot-b7df97dcad043bc730c805b36071943f

In samenwerking met de herberg Borgo d’Aneto organiseert In Het Begin ontmoetingen met dit doel: een ontspanningsmoment van rust scheppen om een ontmoeting te laten ontstaan met een vreemdeling. Iemand die je normaal gesproken niet zou ontmoeten, omdat jullie wegen elkaar niet of nauwelijks kruisen. Zie het als een uitdaging en ontdekking om iemand te ontmoeten met een andere spiritualiteit, een ander wereldbeeld of zelfs een ander Godsbeeld.
De ontmoeting met de vreemdeling staat centraal, want ontmoeten gaat vooraf aan kennen. Elkaar leren kennen vanuit oprechte interesse en openheid. Geen gesloten discussie voor het eigen gelijk, maar een dialoog voor wederzijdse verrijking.

Deelnemers zijn aanwezig op basis van persoonlijke uitnodiging. Het betreft dus een gelimiteerd aantal deelnemers die ons het gemak en de mogelijkheid bieden gerichte tijd voor interactie te nemen.

Onze gast op 11 maart

Marcel Sarot met als thema de spiritualiteit van het lijden.

Ik heb Marcel Sarot ontmoet in mijn zoektocht naar antwoorden op vragen en inzichten in het mysterie van het lijden. In Nederland kom je op het terrein van het 'onverdiend lijden' en het vraagstuk naar 'de lijdelijkheid of onlijdelijkheid van God' snel uit bij de studies, lezingen en geschriften van Prof. Dr. Marcel Sarot. Samen met mijn broer hebben wij hem bezocht en mochten wij hem uitnodigen voor deze Herbergontmoeting.

Prof. dr. Marcel Sarot studeerde godsdienstfilosofie en theologie. Hij was van 1988 tot 2012 werkzaam aan de Universiteit Utrecht, onder andere als hoogleraar in de wijsbegeerte en geschiedenis van religiewetenschap en theologie. Daarnaast was hij onder meer directeur van de Netherlands School for Religion and Theology NOSTER.
In 2012 werd hij benoemd tot hoogleraar Fundamentele Theologie aan de Tilburg School of Theology van de Universiteit van Tilburg, waarvan hij sinds begin 2014 tevens decaan is. Daarnaast is hij als permanent diaken verbonden aan de parochie Sint Maarten op de Utrechtse Heuvelrug. Prof. Sarot trad in november 2013 toe tot het bestuur van de Katholieke Vereniging voor Oecumene. Ook is hij betrokken bij het Oecumenisch Forum voor Katholiciteit.

Ik hoop u weer te zien op deze Herbergontmoeting.
Heb je interesse en wil je meer weten? Neem contact op.

Unieke plek!

Overigens de Trattoria Borgo d' Aneto, op het eiland Feijenoord, is het aanbevelen waard voor iedereen die van lekker eten houdt en kan genieten van een prachtig uitzicht over de Maas. Komt nog bij dat dit bedrijf een leerbedrijf met missie is, dus met uw bezoek helpt u indirect anderen in hun ontwikkeling naar een beter bestaan.


← Terug naar de lijst